Blog

Chcete si vyzkoušet elektromobil? Operák je skvělá šance.

Přesednout z benzíňáku nebo dieselu do elektromobilu má na řidiče nejen finanční, ale i psychologický dopad. Je to zkrátka změna jako každá jiná. A změna s sebou vždy nese i spoustu nejasností a otázek. Bude se mi elektromobil dobře řídit? Zvyknu si? A jak to bude s nabíjením?

Končí vám operák? Další kroky řešte s dostatečným předstihem.

Čeká vás za pár měsíců konec operativního leasingu? Další postup, ať už jde o objednání nového auta, prodloužení aktuální smlouvy, odkup vozu nebo samotné vrácení auta, je dobré řešit s dostatečným předstihem.

Vyšší dívčí jménem přívěs. Sledujte hmotnosti, vyhnete se tak možným pokutám.

Různé přívěsy a přívěsné vozíky jsou v Česku velmi oblíbené, s trochou nadsázky patříme v této oblasti v Evropě k velmocem. I přesto, že je u nás tažení přívěsů běžné, neví zdaleka každý, jak jezdit podle pravidel.

Novinky na silnicích s rokem 2023. Tyto změny by vám neměly ujít.

Velké a zásadní změny čekají na řidiče zejména na začátku roku 2024. Ale i letos se najde pár novinek, které s 1. lednem vešly v platnost a je dobré o nich vědět. Tady máte jejich výčet, ať jste v obraze. Vezmeme to zeširoka od změn platných pro celou Evropskou unii po ty naše lokální.

Život s operákem: zimní edice. Co s lyžemi nebo stromečkem?

Slíbili jste si, že se letos nebudete před svátky nebo v průběhu odjezdu na hory stresovat? Aby vánoční přípravy nebo balení na rodinnou dovolenou probíhaly tenhle rok v trochu větším klidu, máme pro vás pár věcí, které si možná hned rádi připíšete na seznam.

Nejvyšší čas přezout na zimu. Jak na to s autem na operák?

Podzim byl letos jako malovaný. Neobvyklé teplo a slunečné dny nám dávaly pocit, že zima je v nedohlednu. Komu by se v takovém rozpoložení chtělo řešit tak ryze zimní věc, jako je výměna pneumatik?

Plug-in hybrid nebo FCEV. Vyznáte se v typech elektromobilů?

Elektromobilita je budoucnost dopravy. A podíl prodaných elektromobilů se celosvětově rok od roku zvyšuje. Přinášíme stručný přehled základního dělení podle míry a způsobu využívání elektrické energie.

Víte za co platíte? Zjistěte, z čeho se skládá hodnota splátky.

Výše splátky je jedním z hlavních ukazatelů, podle kterého se podnikatelé obvykle rozhodují, pokud jde o operativní leasing. A není se čemu divit. V době, kdy ceny veškerého zboží a komodit letí vzhůru, je dobré mít výdaje svého podnikání pod kontrolou.

Na dovolenou s autem na operák. Jaká jsou úskalí?

Když si zvyknete na pár drobností, můžete se s autem na operák pohybovat celkem volně.

Poukaz ke každé objednávce!

Součástí objednávek vozů do konce prosince 2021 je nyní i poukaz do Alza.cz, nebo palivová karta OMV..

Vybrat si auto